Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Canalicchio di Sopra

Wijnhuizen -

Canalicchio di Sopra

Canalicchio di Sopra bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Deze gemeente staat bekend om de Brunello. In 1962 werd Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. In de afgelopen 50 jaar is het uitgegroeid tot 60 hectaren grond, waarvan 19 hectaren als wijngaarden zijn aangeplant en 2 hectaren met olijven. 

Pure elegantie

Elegantie is voor Canalicchio Di Sopra een belangrijke focus in de productiefilosofie. Deze pure elegantie is tot stand gekomen door verschillende omgevingsfactoren van de wijngaarden. De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende gebieden, beide in Montalcino. De ene is Canalicchio di Sopra en het andere gebied is Le Gode di Montosoli. Beide gebieden verschillen van elkaar in onder andere de ligging en de bodem. Deze verschillen resulteren in verschillende variaties van de Sangiovese druif. De wijngaarden liggen vrij dicht bij elkaar maar hebben toch allemaal hun eigen identiteit. Canalicchio Di Sopra weet als geen ander om te gaan met deze verschillende microklimaten. 

Consorzio del Vino Brunello di Montalcino

De wijnen uit Montalcino zijn bekend van de Brunello di Montalcino, een fruitige toscaanse rode wijn die al snel goed werd beoordeeld. De Brunello di Montalcino werd in 1967 de zevende wijn in Italië met de beschermde herkomstbenaming DOC. In 1980 kreeg deze wijn de status DOCG. Canalicchio Di Sopra is een van de domeinen die hier aan bij heeft gedragen. 
Om de kwaliteit van de Brunello te verbeteren, en om de wijn te beschermen, is in 1967  Consorzio del Vino Brunello di Montalcino opgericht, de dag na de erkenning van de DOC. Dit consortium heeft de Brunello Di Montalcino naar een hoger level getild, waar  Canalicchio Di Sopra een bepalende rol in heeft gespeeld. 

Innovatie

De wijnmakerij van Canalicchio Di Sopra verhuisde in 1995 naar hun locatie in Casaccia. De reden hiervoor is innovatie geweest. Het domein heeft de jarenlange traditie en ervaring samengebracht met innovatie om de Sangiovese druif te verbeteren. In de kelders van deze locatie worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en afgewogen om de hoogste kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.  De fermentatie vindt plaats in stalen vaten waarbij continu wordt gestuurd op de juiste temperatuur. Daarnaast vindt er dagelijkse battonage plaats om de elegantie uit de druif te halen. Vanaf daar krijgt de wijn alle rust door de Sloveense eiken vaten.

Canalicchio Di Sopra in grote formaten 

In onze webshop verkopen wij heerlijke wijnen van Canalicchio Di Sopra in unieke formaten. Een Brunello di Montalcino in Jeroboam (3 liter) formaat, maar bijvoorbeeld ook een Rossi di Montalcino in Magnum (1.5 liter). Bekijk hier alle formaten.