Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Col d'Orcia

Wijnhuizen -

Col d'Orcia

Col d'Orcia is een wijnhuis dat bekend staat als dé biologische  producent van Brunello. Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”.

De iconische wijngaard

De wijngaard van Col d'Orcia is gevestigd aan de zuidwestgrens van de regio voor de Brunello Di Montalcino, op ongeveer 40 kilometer van Siena in Toscane. Het gebied Montalcino, waar deze wijngaard is gevestigd, ontleend haar naam aan het Latijnse "Mons Ilcinus" wat heuvel van steeneiken betekend. De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met hun uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino. Deze missie vertaald zich in heerlijke wijnen met een biologisch karakter. Het iconische karakter komt tot stand doordat Col d'Orcia al vele jaren veel waarde hecht aan de natuurlijke omgeving waarin zij actief zijn.

Een belangrijk kenmerk van dit wijndomein is dat zij in minder oogstjaren dan andere wijndomeinen fantastische wijnen kunnen produceren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat zij een hoog kwaliteitsniveau kunnen garanderen.

Sinds 1973

Het wijndomein van Col d'Orcia is sinds 1973 in handen van de familie Cinzano. Dit is een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano. Al vanaf het begin is de focus van het wijndomein de Sangiovese druif die ruim 80% van alle wijngaarden is aangeplant. 

Omdat Col d'Orcia veel waarde hecht aan de natuurlijke omgeving focussen zij zich vanaf 2010 op het behalen van de biologische certificering. Hiermee zijn zij de grootste biologische wijnmaker in heel Toscane geworden. Dit is ook terug te zien in het feit dat zij het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerken volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. 

Waardering

De wijnen van Col d'Orcia hebben een hoge waarderingen gekregen. De hoge scores worden aan bijna alle wijnen gegeven. Bekijk hier het overzicht van de waarderingen van de diverse wijnen. 

Col d'Orcia in unieke formaten

In onze webshop verkopen wij prachtige wijnen van Col d'Orcia in een aantal Magnum formaten (1.5 liter) en een uniek Jeroboam (3 liter) formaat, maar ook als Rehoboam (5 liter). Bekijk hier alle formaten.