Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Pol Roger Champagne

Wijnhuizen -

Pol Roger Champagne

Tijdloze elegantie en vakmanschap in de champagne van Pol Roger 

Pol Roger Champagne is een iconisch merk dat synoniem staat voor verfijning, elegantie en viering. Met meer dan 170 jaar geschiedenis heeft dit champagnehuis een reputatie opgebouwd als een toonaangevend producent van hoogwaardige champagnes. In dit artikel duiken we dieper in op het verhaal van Pol Roger, hun traditionele productiemethoden en waarom hun champagnes zo gewild zijn onder kenners over de hele wereld.

Het erfgoed van Pol Roger

Opgericht in 1849 in Épernay, het hart van de Champagne-regio in Frankrijk, is Pol Roger altijd trouw gebleven aan zijn erfgoed. Als een van de weinige onafhankelijke, familie champagnehuizen, is het merk geworteld in traditie en vakmanschap. Het begint allemaal in de wijngaarden, waar alleen de beste druiven worden geselecteerd om de hoge kwaliteit te garanderen waar Pol Roger om bekend staat.

Vakmanschap en productieproces

Het productieproces van Pol Roger combineert traditie met moderne technieken. Het handmatig draaien en polijsten van elke fles champagne, bekend als "remuage", is een tijdrovend proces dat zorgt voor optimale rijping. De champagnes van Pol Roger worden gefermenteerd in de uitgestrekte kelders van het huis, die zich over meer dan 7 kilometer onder de grond bevinden. Hier rijpen de champagnes langzaam, ontwikkelen ze complexe aroma's en smaken en bereiken ze hun volle potentieel.

Het assortiment champagnes van Pol Roger

Het assortiment champagnes van Pol Roger biedt voor elk wat wils. Van de levendige en frisse Brut Réserve tot de verfijnde en elegante Cuvée Sir Winston Churchill, er is een champagne die past bij elke smaakvoorkeur en gelegenheid. De Cuvée Sir Winston Churchill, het vlaggenschip van het huis, is een eerbetoon aan de beroemde Britse staatsman die een fervent fan was van Pol Roger champagnes. Deze prestigieuze cuvée wordt alleen geproduceerd in uitzonderlijke jaren en staat bekend om zijn diepte, complexiteit en lange levensduur. Bekijk hier het assortiment Pol Roger Champagne bij. 

Erkenning en prestaties

De champagnes van Pol Roger hebben wereldwijd erkenning gekregen en worden regelmatig geschonken bij prestigieuze evenementen en in gerenommeerde restaurants. Het champagnehuis heeft het privilege het predicaat "Hofleverancier" te dragen, wat aangeeft dat zij champagne leveren aan het Britse koningshuis. Bovendien hebben de champagnes van Pol Roger indrukwekkende scores behaald in internationale wijncompetities en worden ze geprezen door gerenommeerde wijnexperts.

Pol Roger

Met zijn tijdloze elegantie, vakmanschap en reputatie van meer dan 170 jaar, blijft Pol Roger Champagne een naam van onderscheid in de wereld van champagne. Of je nu een speciale gelegenheid viert of het leven gewoon wilt vieren, een fles Pol Roger Champagne is altijd een uitstekende keuze. Proost op de tijdloze schoonheid van Pol Roger Champagne!