Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Casanova di Neri

Wijnhuizen -

Casanova di Neri

Casanova di Neri is een toonaangevend wijnhuis in Montalcino in de regio Toscanein Italië. Het wijnhuis is opgericht in 1971 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de beste Brunello di Montalcino-wijnen ter wereld. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de geschiedenis en de wijnen van Casanova di Neri, en hoe ze zich onderscheiden van andere wijnhuizen in de regio.

Geschiedenis

Casanova di Neri is opgericht door Giovanni Neri, die in de jaren '70 begon met het kopen van wijngaarden in Montalcino. Hij begon met het maken van wijn als hobby, maar het duurde niet lang voordat zijn wijnen werden opgemerkt door de lokale wijnliefhebbers. Giovanni begon zijn wijngaarden te vergroten en zijn zoon Giacomo is later in dienst gekomen om hem te helpen het bedrijf uit te breiden.

Sindsdien heeft Casanova di Neri vele prijzen gewonnen en heeft het een reputatie opgebouwd als een van de beste producenten van Brunello di Montalcino. De wijngaarden van Casanova di Neri beslaan meer dan 63 hectare en bevinden zich op verschillende hoogten tussen de 350 en 480 meter boven zeeniveau. De wijngaarden zijn aangeplant met Sangiovese Grosso, de druif die gebruikt wordt voor de productie van Brunello di Montalcino.

De wijnen

Casanova di Neri produceert verschillende soorten wijnen, waaronder de Brunello di Montalcino, de Tenuta Nuova en de Cerretalto. De Brunello di Montalcino is de belangrijkste wijn van het wijnhuis en wordt geproduceerd volgens de traditionele methode van de regio. De druiven worden met de hand geplukt en de wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten gedurende ten minste 24 maanden.

De Tenuta Nuova is een andere wijn die Casanova di Neri produceert. Deze wijn is gemaakt van de beste druiven van het wijnhuis en wordt gerijpt in Franse eikenhouten vaten gedurende 30 maanden. Het is een complexe wijn met aroma's van rijp fruit, kruiden en specerijen.

De Cerretalto is de meest exclusieve wijn van Casanova di Neri. Het wordt geproduceerd in de beste jaren en is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van een enkele wijngaard genaamd Cerretalto. Deze wijn wordt gedurende 36 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten en heeft een intense smaak en een lange afdronk.

Conclusie

Casanova di Neri is een wijnhuis dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan het maken van hoogwaardige Brunello di Montalcino-wijnen. Het wijnhuis heeft een sterke reputatie opgebouwd dankzij de inzet van de oprichter en de passie van de huidige generatie. Bekijk hier onze wijnen van Casanova di Neri.