Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Magnum wijn

Blog -

Magnum wijn

Magnum wijnen zijn een populaire keuze onder wijnliefhebbers. Niet alleen is een magnumfles (een fles van 1,5 liter) een indrukwekkende verschijning op tafel, maar het heeft ook voordelen voor de kwaliteit van de wijn. In dit artikel zullen we meer informatie geven over magnum wijnen, de voordelen en waarom je een magnum wijn zou moeten overwegen voor je volgende feestelijke gelegenheid.

Wat zijn magnum wijnen?

Een magnum fles is een wijnfles die twee keer de grootte heeft van een standaardfles (750 ml). Naast magnum flessen bestaan er ook andere grotere flesmaten, zoals de dubbele magnum fles (3 liter), de jeroboam (4,5 liter) en nog veel groter. Klik hier voor ons artikel over de verschillende formaten. Magnum flessen zijn een populaire keuze voor wijnen van hoge kwaliteit en voor speciale gelegenheden zoals feesten en bruiloften.

Voordelen van magnum wijnen

Er zijn verschillende voordelen aan het drinken van wijn uit een magnumfles in plaats van een standaardfles. Hieronder hebben we de voordelen op een rijtje gezet.

  • Langere houdbaarheid: Wijn in een magnum fles heeft een langere houdbaarheid dan wijn in standaardflessen. Dit komt doordat er minder zuurstof in de fles zit in verhouding tot de hoeveelheid wijn. Hierdoor wordt de oxidatie van de wijn vertraagd en blijft de smaak van de wijn langer behouden.
  • Betere smaak: Wijn uit een magnum fles heeft vaak een betere smaak dan wijn uit een standaardfles. Dit komt doordat de wijn langzamer rijpt en er minder zuurstof in de fles zit. Hierdoor blijft de wijn langer vers en worden de smaken beter behouden. Klik hier voor ons artikel over de rijping van wijn in een grote fles.
  • Indrukwekkende presentatie: Het schenken van wijn uit een magnumfles is een indrukwekkende presentatie op feesten en speciale gelegenheden. Het zorgt voor een feestelijke sfeer en kan een gespreksonderwerp zijn onder de gasten.

Welke wijnen zijn geschikt voor een magnum fles?

Magnum flessen zijn geschikt voor verschillende soorten wijnen, zowel rood als wit. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het type wijn en de kwaliteit van de wijn. Magnums worden vaak gebruikt voor wijnen van hoge kwaliteit, zoals Grand Cru Classé wijnen uit Bordeaux en Barolo uit Piemonte. Ook zijn er enkele bekende Champagnes die beschikbaar zijn in magnum flessen.

Conclusie

Magnum wijnen zijn een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een hogere kwaliteit wijn. Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat het drinken van wijn uit een magnumfles niet alleen gaat om het uiterlijk en de presentatie. Het gaat vooral om de kwaliteit van de wijn en de unieke ervaring die je krijgt bij het drinken van een wijn uit een magnumfles. Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar iets bijzonders voor je volgende feestelijke gelegenheid, een magnum wijn is een uitstekende keuze.