Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Ferrari ''Champagne''

Wijnhuizen -

Ferrari ''Champagne''

De Perfecte Mix van Elegantie en Prestatie

In de wereld van luxe en verfijning is Ferrari een naam die onmiddellijk beelden oproept van snelheid, klasse en unieke prestaties. Hoewel de meeste mensen Ferrari associëren met iconische sportwagens, is Ferrari ook een beroemd Italiaans merk in de mousserende wijn. Ferrari Trento DOC, met zijn verfijnde smaak en ongeëvenaarde kwaliteit, belichaamt dezelfde waarden van excellentie en vakmanschap waar het automerk om bekend staat. In dit artikel vertellen we je meer over deze “Ferrari Champagne”. 

Ferrari Trento DOC wordt net als echte Champagne gemaakt middels de méthode traditionnelle

Ferrari wijn kan worden beschouwd als een soort champagne. Echter, het woord "champagne" verwijst strikt genomen naar mousserende wijn uit de Champagnestreek, en wettelijk gezien ook alleen op producten uit deze streek gebruikt mag worden. Maar, Ferrari-wijn wordt wel, net als alle Champagne geproduceerd volgens de traditionele methode die ook bekend staat als de "méthode champenoise" of "méthode traditionnelle". Deze methode houdt in dat de tweede gisting, die de sprankelende kwaliteit creëert, plaatsvindt in de fles zelf. Dit resulteert in fijne bubbels en een complexe smaak.

Dus, hoewel Ferrari wijn niet letterlijk Ferrari champagne genoemd kan worden, mag het zeker worden beschouwd als een uitstekend alternatief dat de rijke traditie en excellentie van mousserende wijnen eert, terwijl het de onmiskenbare stempel van het Ferrari Trento DOC merk draagt.

De regio, Trento

De wijngaarden van Ferrari bevinden zich op de zonnige hellingen van de bergen in Trentino, Italië, waar de omstandigheden ideaal zijn voor de teelt van druiven voor mousserende wijn. Het wijnhuis werd opgericht in 1902 door Giulio Ferrari en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van 's werelds toonaangevende producenten van mousserende wijnen. De belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt in Ferrari wijn is Chardonnay, hoewel ze ook Pinot Noir en Pinot Meunier gebruiken voor sommige van hun cuvées.

De productie van Ferrari champagne

De productie van deze mooie Italiaanse mousserende wijn wordt gedaan door het wijnhuis van Ferrari, het officiële Ferrari Trento. Ferrari Trento, ook wel bekend als Cantine Ferrari, is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Trentino, Italië. 

Wat de Ferrari Trento bubbel onderscheidt van andere wijnhuizen die mousserende wijnen maken, is hun unieke benadering van het productieproces. Het begint allemaal met de selectie van de druiven. Ferrari gebruikt voornamelijk Chardonnay-druiven, die gedijen in de koele klimatologische omstandigheden van Trentino. Deze druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om alleen de beste kwaliteit te waarborgen.

Een ander essentieel aspect van de productiemethode van Ferrari is de langdurige rijping van de wijnen. In tegenstelling tot de minimale rijpingsperiode van 15 maanden die vereist is voor de bijvoorbeeld champagnes, ondergaan de flessen van Ferrari een aanzienlijk langere tweede gisting en rijping, meestal tussen de 24 en 36 maanden. Dit langere rijpingsproces geeft de mousserende wijn zijn karakteristieke complexiteit en verfijning.

De verschillende wijnen van Ferrari 

Ferrari biedt een breed scala aan bubbels, elk met zijn eigen unieke kenmerken en persoonlijkheid. Van de elegante Ferrari Brut, die een perfecte balans biedt tussen frisheid en zachtheid, tot de complexe en verleidelijke Ferrari Perlé, er is een mousserende wijn voor elke gelegenheid en smaakvoorkeur. Ferrari wijnen hebben een opvallende frisheid, levendige bubbels en een heerlijke harmonie van smaken, variërend van fruitige tonen van groene appel en citrus tot subtiele hints van gist en geroosterd brood.

Wat Ferrari wijn echt bijzonder maakt, is de veelzijdigheid ervan. Of je nu een feestje wilt vieren, een speciale gelegenheid wilt markeren of gewoon wilt genieten van een moment van pure luxe, Ferrari ‘’champagne’’ is de perfecte metgezel. Het past goed bij een breed scala aan gerechten, van zeevruchten en gevogelte tot verfijnde desserts, en voegt een vleugje elegantie en feestelijkheid toe aan elke maaltijd.

Ferrari Trento DOC & Formule 1

Ferrari Trento DOC is de podiumwijn van de Formule 1 en tevens sponsor van deze evenementen. Met zijn elegante smaken en opvallende presentatie wordt Ferrari Trento DOC op het podium geschonken om de successen van de coureurs te vieren. Deze exclusieve mousserende wijn belichaamt de passie voor excellentie en prestaties die zowel de Formule 1 als Ferrari Trento DOC gemeen hebben. Geniet van de sensationele sensatie van het proeven van de podiumwijn van de Formule 1 en laat jezelf onderdompelen in de glamour en glorie van deze bijzondere samenwerking.

Ferrari Trento DOC in grote flessen

Bij groteflessenwijn.nl zijn we trots om de uitgebreide selectie van Ferrari Trento DOC in grote formaten aan te bieden. Van 1,5 liter tot 12 liter flessen, onze webshop biedt de mogelijkheid om te genieten van deze buitengewone mousserende wijnen op een nog grotere schaal. Of je nu op zoek bent naar een magnumfles voor een feestelijke gelegenheid of een imposante Balthazar voor een speciale viering, wij hebben de perfecte maat om aan jouw behoeften te voldoen. Ontdek de grootsheid van Ferrari Trento DOC in onze webshop en maak van elke gelegenheid een onvergetelijke ervaring.