Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Marqués de Riscal

Wijnhuizen -

Marqués de Riscal

Marqués de Riscal is een van de oudste wijnhuizen van de Rioja streek in Spanje. in 1858 is Marqués de Riscal opgericht door Guillermo Hurtado de Amézaga. Deze regio kenmerkt zich ook door het middelpunt van deze regio wat wordt aangeduid door een zonnewijzer. Vanuit hier start een mooie ontdekkingsreis door dit gebied en door de heerlijke wijnen die dit gebied kenmerkt. 

Het wijnhuis

De wijngaard van Marqués de Riscal is, naast de heerlijke wijnen, bekend door haar architectonische ontwerp. Het pand dat op bovenstaande afbeelding wordt weergegeven is het hotel van de wijngaard. Het hotel is ontworpen door Frank O. Gehry, een van 's werelds beste architecten en onder meer verantwoordelijk voor het Guggenheim Museum in Bilbao. Het combineert de diepgewortelde wijntraditie met een avant-gardistisch design, luxe en de meest geavanceerde technologie van de 21e eeuw. De innovatie die terug te zien is in het hotel, is ook een belangrijke factor in de manier waarop zij de wijnen maken. 

De wijngaarden

De wijngaard is ook prachtig en is gelegen op de heuvels van de Rioja streek. Marqués de Riscal is opgericht in de Rioja regio maar door de jaren heen hebben zij ook wijngaarden aangelegd in andere regio's, namelijk:

  • D.O. CA. RIOJA Denominación Origen Rueda
  • D.O. RUEDA Denominación Origen Castilla y León
  • V.T. CASTILLA Y LEÓN Denominación Origen Getaria
  • D.O. GETARIAKO TXAKOLINA

De evolutie in de afgelopen jaren zorgt ervoor dat Marqués de Riscal in de verschillende regio's een divers assortiment van wijnen kan maken. 

De wijnen - Rioja

Marqués de Riscal staat bekend om haar Rioja met 90% Tempranillo druif. Klik hier om meteen naar deze wijn te gaan. Deze wijn heeft 24 maanden gerijpt op Amerikaans eiken en daarna nog een jaar op de Bodega. Hier rijpt de wijn dan al op fles. Dit geeft deze heerlijke rode wijn haar krachtige smaak.