Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Opus One wijn

Wijnhuizen -

Opus One wijn

De wijn van Opus One, een icoon in de wijnwereld

Opus One wijn is een van de meest bekende en gewaardeerde wijnen ter wereld. Het is een samenwerking tussen twee wijnmakers van wereldklasse; Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild. Opus One is een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een wijn van extreem hoge kwaliteit.

Geschiedenis van Opus One

Opus One werd voor het eerst geïntroduceerd in 1979, toen Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild besloten om samen te werken aan een uniek wijnproject. Het idee was om een wijn te creëren die de beste elementen van de Franse en Californische wijnbouw combineerde.

De eerste oogst van Opus One werd geproduceerd in 1979 en was meteen een groot succes. Sindsdien is de wijn uitgegroeid tot een icoon in de wijnwereld en wordt het beschouwd als een van de beste wijnen ter wereld.

Het productieproces

Het productieproces van Opus One wijn is zeer zorgvuldig en nauwgezet. Het begint met het selecteren van de beste druiven van de wijngaarden in Napa Valley, Californië. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste druiven worden gebruikt. Na het selecteren van de druiven worden ze gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgebracht naar eikenhouten vaten om te rijpen. Het rijpingsproces duurt ongeveer 18 maanden, waarna de wijn wordt gebotteld en nog eens 15 maanden in de fles rijpt voordat hij op de markt wordt gebracht.

De wijn van Opus One winery

Opus One wijn heeft een complex en rijk smaakprofiel dat zich ontwikkelt naarmate de wijn ouder wordt. Het heeft aroma's van donker fruit, zoals zwarte bessen en bramen, en subtiele hints van vanille en cederhout. Opus One wijn heeft een volle body en een zachte tannine structuur die zorgt voor een langdurige afdronk. Het is een uitstekende keuze om te drinken bij stevige vleesgerechten en krachtige kazen.

Conclusie

Het is een samenwerking tussen twee wijnmakers van wereldklasse en wordt geproduceerd met behulp van een zeer zorgvuldig en nauwgezet productieproces. De wijn heeft een complex en rijk smaakprofiel dat zich ontwikkelt naarmate de wijn ouder wordt. Het is een uitstekende keuze om te drinken bij stevige vleesgerechten en krachtige kazen. Als je op zoek bent naar een uitstekende fles wijn om te genieten van een speciale gelegenheid, dan is Opus One wijn zeker interessant. Bekijk hier ons aanbod van Opus One.