Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Châteauneuf-du-Pape

Blog -

Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape is één van de meest prestigieuze wijngebieden van Frankrijk en wordt beschouwd als de bakermat van de Côtes du Rhône-wijnen. Het is een pittoresk dorpje in het zuiden van Frankrijk, gelegen in de buurt van de stad Avignon en wordt omgeven door wijngaarden die zich uitstrekken over meer dan 3.000 hectare.

Geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape

Châteauneuf-du-Pape heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw, toen paus Johannes XXII het dorp bezocht en besloot om er een zomerverblijf te bouwen. Hij plantte wijngaarden in de regio en al snel stond de wijn uit Châteauneuf-du-Pape bekend om zijn kwaliteit en smaak.

Tegenwoordig zijn er meer dan 200 wijnhuizen in de regio die wijn produceren van de hoogste kwaliteit en de streek staat bekend om zijn krachtige, robuuste rode wijnen. De wijnen worden gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault, en hebben een rijk en complex smaakprofiel.

Wat maakt Châteauneuf-du-Pape wijnen zo bijzonder?

Een van de belangrijkste factoren die Châteauneuf-du-Pape wijnen zo bijzonder maakt, is de bodem. De wijngaarden zijn gelegen op grind- en kiezelhoudende bodems die zijn ontstaan uit de omliggende Alpen. Deze bodems zijn rijk aan mineralen en voedingsstoffen en bieden de ideale omstandigheden voor druiven om te groeien. Een ander belangrijk kenmerk van Châteauneuf-du-Pape wijnen is de blend van druivensoorten. De wijnen zijn gemaakt van een mix van verschillende druivensoorten die elk hun eigen unieke smaakprofiel bijdragen. De Grenache-druif is de belangrijkste druivensoort die wordt gebruikt en zorgt voor de kruidige en fruitige smaak van de wijn, terwijl de Syrah-druif voor de robuuste en krachtige structuur zorgt.

Tips voor het proeven en kopen van Châteauneuf-du-Pape wijnen

Als je van plan bent om Châteauneuf-du-Pape wijnen aan te schaffen, zijn hier een paar tips om in gedachten te houden:

  • Probeer verschillende blends: Elke wijnmaker in de regio heeft zijn eigen mix van druivensoorten die hij gebruikt, dus probeer verschillende blends om te ontdekken welke jouw favoriet is.
  • Probeer verschillende jaargangen: Jaargangen kunnen variëren in kwaliteit, dus probeer wijnen uit verschillende jaren om te ontdekken welke jouw favoriet is.
  • Let op de kwaliteit van de wijnmaker: Zoals met elke wijn, is de kwaliteit van de wijnmaker van cruciaal belang.

Chateauneuf du pape magnum

Een Châteauneuf-du-Pape magnum is bij veel wijnhuizen in de regio populair vanwege zijn vermogen om de wijn te bewaren en te verbeteren door middel van langzame oxidatie en rijping. Veel wijnhuizen in de regio produceren speciale magnumflessen van hun beste wijnen, waaronder Châteauneuf-du-Pape, wat een perfecte keuze is voor een bijzondere gelegenheid of een speciaal diner. Het is een geweldige manier om een ​​bijzondere wijnervaring te creëren. Bekijk hier onze selectie van Chateauneuf du pape wijnen in groot formaat.