Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Château Latour

Wijnhuizen -

Château Latour

De klassieker in de wereld van wijn

Château Latour is een van de meest prestigieuze wijnhuizen ter wereld, gelegen in de regio Pauillac in Bordeaux, Frankrijk. Met zijn rijke geschiedenis en uitmuntende wijnen heeft Château Latour een blijvende indruk achtergelaten op wijnliefhebbers over de hele wereld. In dit artikel gaan we dieper in op het erfgoed van Château Latour en ontdekken we waarom hun wijnen zo bijzonder zijn.

Het verleden van Château Latour

De geschiedenis van Château Latour gaat meer dan vier eeuwen terug, tot de 14e eeuw. Het landgoed zelf dateert uit de 17e eeuw en werd in 1855 geclassificeerd als een van de vijf eerste groeiwijnen van de Médoc-regio. Deze classificatie erkende de uitzonderlijke kwaliteit van de wijnen van Château Latour en vestigde hun reputatie als een van 's werelds meest gewaardeerde wijnproducenten.

Château Latour en het terroir

Een van de factoren die bijdragen aan de uitmuntendheid van Château Latour is het unieke terroir waar de wijngaarden zijn gelegen. Het terroir van Pauillac staat bekend om zijn grindbodems, die uitstekende afwatering bieden en de wortels van de wijnstokken dwingen diep te gaan om voedingsstoffen en water te vinden. Dit resulteert in druiven met een diepe concentratie van smaken en aroma's.

De wijnen van Château Latour

Château Latour staat vooral bekend om zijn rode wijnen, die voornamelijk bestaan uit Cabernet Sauvignon, aangevuld met Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. Het wijnhuis produceert twee belangrijke wijnen: de Grand Vin de Château Latour en Les Forts de Latour, een tweede wijn die ook van uitstekende kwaliteit is.

De Grand Vin de Château Latour is een wijn van buitengewone complexiteit en elegantie. Het heeft een diepe, donkere kleur en een rijke, geconcentreerde smaak met tonen van zwart fruit, cederhout, tabak en specerijen. Deze wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel en kan tientallen jaren rijpen, waarbij hij steeds complexer en verfijnder wordt.

Les Forts de Latour is de tweede wijn van Château Latour en biedt een toegankelijker alternatief voor de Grand Vin. Hoewel het iets minder complex is, vertoont het nog steeds de kenmerkende kwaliteit en stijl van Château Latour. Les Forts de Latour wordt vaak geprezen om zijn elegantie, evenwicht en zijdezachte tannines.

Bekijk hier ons aanbod van Château Latour.

Ervaar Château Latour

Château Latour is een wijnhuis dat synoniem staat voor uitmuntendheid. Met zijn rijke geschiedenis, unieke terroir en voortreffelijke wijnen heeft Château Latour een iconische status verworven in de wereld van wijn. Of je nu een ervaren wijnliefhebber bent of een beginnende wijndrinker, het ervaren van een wijn van Château Latour is een onvergetelijke ervaring. Ontdek zelf de tijdloze klassiekers van Château Latour en laat je betoveren door de magie van hun wijnen.