Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Coravin: De Revolutionaire Wijnaccessoire voor Grote Flessen Wijn

Coravin: De Revolutionaire Wijnaccessoire voor Grote Flessen Wijn

Wijnliefhebbers over de hele wereld zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om van hun favoriete grote flessen wijn te genieten. Een opmerkelijke doorbraak in dit streven is het gebruik van Coravin, een geavanceerd wijnaccessoire dat de manier waarop we wijn schenken en bewaren volledig transformeert. Ontdek hier waarom Coravin een essentiële metgezel is voor liefhebbers van grote flessen wijn.

Wat is een Coravin?

Coravin is een geavanceerd systeem dat het mogelijk maakt om wijn uit een fles te schenken zonder de kurk te verwijderen. De ingenieuze Coravin-naald doorboort de kurk zorgvuldig. Wanneer de fles wordt gekanteld om te schenken, wordt argongas geïnjecteerd om de fles onder druk te zetten. Hierdoor stroomt de wijn soepel uit de tuit, terwijl de resterende wijn behouden blijft. Belangrijk is dat de kurk onaangetast blijft en klaar is voor gebruik op een later moment.

Waarom Coravin voor Grote Flessen Wijn?

 1. Behoud van Kwaliteit:
  Het grootste voordeel van Coravin voor grote flessen wijn is het behoud van de kwaliteit. Omdat de kurk niet wordt verwijderd, blijft de wijn beschermd tegen oxidatie en behoudt het zijn volle smaak en aroma's.

 2. Flexibiliteit in Genieten:
  Coravin opent de deur naar flexibel wijnproeven. Met dit systeem kun je een glas wijn schenken zonder je te committeren aan het openen van de hele fles. Dit is vooral handig bij grote flessen, waarbij je de mogelijkheid hebt om de wijn geleidelijk te ontdekken.

 3. Speciale Gelegenheden:
  Voor speciale gelegenheden waarbij je een grote fles wijn wilt delen, biedt Coravin de mogelijkheid om dit te doen zonder de fles volledig te openen. Dit is ideaal voor vieringen waarbij je wilt genieten van een unieke wijn zonder dat deze verloren gaat.

 4. Wijninvestering Beschermen
  Voor wijnverzamelaars die investeren in grote flessen met het oog op toekomstige waarde, is Coravin een waardevol instrument. Het stelt je in staat om te genieten van de inhoud zonder de waarde van de fles te verminderen door de kurk te verwijderen.

Conclusie: niet zomaar een wijnaccessoire 

Coravin is niet zomaar een wijnaccessoire; het is een revolutie in de manier waarop we grote flessen wijn kunnen gebruiken. De technologie is niet alleen geschikt voor standaard wijnflessen, maar het is vooral een zegen voor liefhebbers van grote flessen wijn, zoals magnums Jeroboams of grotere formaten.

Met behoud van kwaliteit, flexibiliteit in genieten en bescherming van wijninvesteringen, is Coravin een onmisbaar item voor iedereen die houdt van de grootsheid van grote flessen wijn.

Bekijk hier ons aanbod coravins