Grootste aanbod
grote flessen wijn

Gratis verzending
vanaf 50 euro

ma-vr <16u besteld,
zelfde dag verstuurd

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vind hier een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stel gerust je vraag via onze contactpagina! 

Wat is het verschil tussen een magnumfles en een standaard wijnfles?

Een magnumfles is doorgaans twee keer zo groot als een standaard wijnfles, met een inhoud van 1,5 liter in plaats van 0,75 liter. Het grotere formaat kan de rijping van de wijn positief beïnvloeden door een langzamere ontwikkeling van aroma's.

Waarom zijn grote flessen wijn duurder?

Grotere wijnflessen worden vaak geassocieerd met premium en speciale edities. Daarnaast hebben ze een kleinere productieomvang, wat de prijs per fles kan verhogen.

Hoeveel glazen wijn zitten er in een magnumfles?

Een magnumfles bevat doorgaans ongeveer 10 glazen wijn van 150 ml. Het precieze aantal kan variëren afhankelijk van de schenkmaat die je hanteert.

Welke soorten wijn zijn beschikbaar in grote flessen?

Grote flessen worden vaak gebruikt voor diverse wijnsoorten, waaronder rode, witte, rosé en mousserende wijnen. Premium en speciale edities zijn ook beschikbaar in grotere formaten.

Wat zijn de populairste gelegenheden om grote flessen wijn te gebruiken

Grote flessen wijn zijn ideaal voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, jubilea, en grote diners. Ze maken ook indruk als cadeau voor wijnliefhebber

Hoe lang kan ik een geopende grote fles wijn bewaren?

Na het openen moet een grote fles wijn binnen een paar dagen worden geconsumeerd. Het gebruik van vacuümpompen en het bewaren in de koelkast kan de houdbaarheid verlengen. Wist je dat je met een Coravin de wijn kan proeven zonder de fles te openen? 

Zijn er speciale kurkentrekkers nodig voor grote flessen wijn?

In de meeste gevallen kun je standaardkurkentrekkers gebruiken voor grote flessen wijn. Vaak is 1 kurkentrekker genoeg. In sommige gevallen (als de kurk groot is) dan kun je twee kurkentrekkers gebruiken.

Welke rode wijnen zijn geschikt voor magnumflessen?

Veel hoogwaardige rode wijnen zijn beschikbaar in magnumflessen. Populaire keuzes zijn onder andere Bordeaux-blends, Barolo, en Cabernet Sauvignon

Waar kan ik grote flessen wijn kopen?

Grote flessen wijn zijn te koop bij gespecialiseerde wijnwinkels, online wijnhandelaren en soms ook in de supermarkt. Het voordeel bij ons is dat wij het allergrootste assortiment in Nederland hebben en we ons volledig focussen op kwaliteitswijnen! Bekijk ons aanbod hier